На снимките от камери винаги им занижават отчетената скорост с 3 % ,значи и тяхната точност е +-3 %
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какъв разход на гориво ви дават вашите АР 159...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Имам 159 1.9 16v от около 10 дни. Колата е на доста малко километри (157к - проверени със сигурност в Италия) и на диагностика УЖ всичко и е наред. За момента среден разход ми дава около 13. Това симптом за задръстен ЕГР/ДПФ ли е и трябва ли да се притеснявам, или просто толкова си гори?
По принцип съм доста добър в икономичното каране и признавам, че разхода ме изумява. 2.5 ТДИ куатро автомат ми даваше реален разход около 11.0 - 11.5.
Отделен въпрос е, че с трафика във Варна последните дни рядко успявам да включа трета, а четвърта е просто мираж.Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v
Comment
-
16 км/ч
Успокоих се малко. Днес покарах повече и по по-големи булеварди. Падна на 11.8/100.
В събота тръгвам за София. Надявам се, че ако пътищата не са в трагично състояние ще успея и малко да я "продухам" от нагари и прочие гадости.Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от d_koev Покажи съобщениеИмам 159 1.9 16v от около 10 дни. Колата е на доста малко километри (157к - проверени със сигурност в Италия) и на диагностика УЖ всичко и е наред. За момента среден разход ми дава около 13. Това симптом за задръстен ЕГР/ДПФ ли е и трябва ли да се притеснявам, или просто толкова си гори?
По принцип съм доста добър в икономичното каране и признавам, че разхода ме изумява. 2.5 ТДИ куатро автомат ми даваше реален разход около 11.0 - 11.5.
Отделен въпрос е, че с трафика във Варна последните дни рядко успявам да включа трета, а четвърта е просто мираж.159 SW 2.4 Jtdm 2007
156 TS 1.8 1999
Avensis SW 2.2 D4D 2011
Comment
-
Като гледам, какво е в момента в центъра на София, преценявам, че средната скорост на движение няма как да е по-голяма от 1 - 2 км./ч. При това в момента няма сериозни ремонти.
Очевидно мизерстващият българин, на когото горивото и данъците са му високи, изпитва странното желание да си седи на топло в колата, вместо да ходи по тротоара.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКато гледам, какво е в момента в центъра на София, преценявам, че средната скорост на движение няма как да е по-голяма от 1 - 2 км./ч. При това в момента няма сериозни ремонти.
Очевидно мизерстващият българин, на когото горивото и данъците са му високи, изпитва странното желание да си седи на топло в колата, вместо да ходи по тротоара.
По обяд, късно вечер и рано сутрин се кара сравнително спокойно.
Иначе и аз харесвам ходенето пеш, но когато трябва да се носят някакви багажи по-големи от раница, колата вече си е наложителна.
Comment
-
Успокоих се за разхода. Варна - София (през Търново) - среден разход 4,9/100. По двете "магистрали" 120-140, в останалите участъци 80-100.
Ако се кара културно и кадърно, колата има много приличен разход за теглото си.
Как се прикачват снимки?!?
Last edited by d_koev; d.m.y г., 12:17.Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v
Comment
-
-
-
моята си гори лятото и зимата все 10, 10.5 в града . На извънградски път ако карам до 100 слиза около 6. Не знам на 120- 140 как го правите това което снимате, или спускате баири ..... Ако карам с 140 си праска 7 и понякога ги подминава. 156 1.9 150HP е колата и ми се струва доста лакома в сравнение с 156 1,9 105HPВсе пак комфрта, стабилността и вървенето не могат да се сравняват .
Comment
-
Пловдив->София по магистралата с 115-120км/ч и тук там изпреварвания до 140 ми даде 5.7 по борд, средна скорост 110-111км/ч, около -3 външна температура, без темпомат, 1.9 с махнати еко неща и без ремап. Засичано е само магистрално.Ex ALFA 156 1.8TS
Now ALFA 159 1.9JTDm
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Comment
Comment